subota, 15. listopada 2011.

"Brza" cokoladna torta


  • 1 paket gotovih kora za tortu
    Krema:
    1/2 l slatkog vrhnja
    200 g tamne čokolade
    100 g lješnjaka ili sezonsko voće
    1/2 l slatkog vrhnja
    3 žlice kave
Skuhati 1/2 l slatkog vrhnja dodati u njega kavu i iskidanu čokoladu na manje komade, miješati da se otopi. To se napraviti dan ranije, i staviti u hladnjak da se ohladi . Slijedeći dan masu dobro izmiješati u čvrstu kremu. Lješnjake staviti u vruću pećnicu na 225 stupnjeva 8 minuta. Izvaditi ih iz pećnice na kuhinjsku krpu i dobro istrljajti, da se skine što više ljuski sa lješnjaka. Umiješati čvrsto 1/2 l slatkog vrhnja u šlag. Na tanjur za tortu prvo staviti 1.koru za tortu pa čokoladnu kremu, šlag, pa opet koru,i tako redom. Na zadnju 3. koru rasporedite samo šlag i prepržene lješnjake. Umjesto lješnjaka, Brza čokoladna torta se može posuti i krupno ribanom čokoladom ili sezonskim voćem.

Nema komentara:

Objavi komentar