subota, 15. listopada 2011.

Cokoladna torta

Patišpanj:
5 jaja
5 kašika šećera
2 kašike mljevenog keksa
1 kašika brašna
2 kašike kakaoa
1/2 praška za pecivo
Preljev:
1 šoljica jake kafe
30 ml ruma
30 ml orahovače
Krema:
500gr crne čokolade
500ml slatke pavlake
200gr maslaca
4 kasika šećera
Slag
Umutiti jaja i secer, dodati ostale sastojke i peci na 200 stepeni oko 20  minuta.  U soljicu kafe dodati  po 1/3 ruma i orahovace i nakvasiti ohladen patispanj. Maslac umutiti sa šećerom, dodati na pari otopljenu cokoladu, zagrejanu pavlaku i dobro izmiksati. Sacekati da se krama malo ohladi pa naneti na patispanj. Ostaviti da se dobro ohladi i ukrasiti  umućenim šlagom.

Nema komentara:

Objavi komentar