subota, 15. listopada 2011.

Francuska cokoladna torta

Sastojci
Kora:
250 g tamne cokolade
250 g margarina
6 jaja
2 1/2 dl šećera u prahu
1 dl brasna
glazura
100 g margarina
100 g tamne čokolade
50 g meda
Priprema
Uključi pećnicu na 175*. Premazi kalup za tortu sa malo margarina.
Istrgaj cokoladu na komadice. Istopi margarin, toplim zalij cokoladu u mjesaj dok se ne rastopi.
Izmjesaj zumanca sa secerom, te dodaj istopljenu cokoladu, brasno i na kraju snijeg od bjelanjaca.
Prelij smjesu u formu i poravnaj površinu.
Peci u donjem dijelu pecnice oko 25-30 minuta dok se ne stvrdne i popuca po povrsini ( kora ne treba biti skroz pecena ).
Ohladi u kalupu, najbolje je smjestiti ju u zamrzivac oko sat vremena.
Glazuru radis po slicnom principu; istopis margarin, prelijes ga po natrganoj cokoladi i mjesas dok se ne radstopi. Nakon toga dodas med.
Tortu odvoji od forme i premjesti na oval.
Prelij glazuru po smrznutoj torti i razmazi, te ostavi da se stvrdne.

Posluživanje
Ukrasi bijelom cokoladom… Ovu tortu mozes i zamrznuti, te ju izvaditi neki drugi put i premazati glazurom.


Nema komentara:

Objavi komentar