subota, 15. listopada 2011.

Cokoladna torta

Sastojci:
400 g kristal šećera
100 g bijele čokolade
100 g mliječne čokolade
15 jaja
15 žlica šećera
2 margarina ili maslaca
600g neslanog pečenog kikirikija
3 snickers čokoladice
Priprema:
Kore:
5 bjelanjaka izmutiti sa 150 g šećera, dodati 200 g pečenih, neslanih kikirikija koje izgnječimo. Sušiti na 150°C oko 40 minuta. Kore treba peći tri puta.
Krema:
15 žumajaka izmutiti sa 15 žlica šećera. Skuhati na pari, dodati 100 g mliječne čokolade. Kada se krema ohladi, dodati 2 izmućena margarina, 100 g sjeckane mliječne bijele čokolade i 3 snikers čokoladice (takođe isjeckane). Filati kore. Odozgora dolazi šlag ili čokoladna glazura.
PRIJATNO, NADAM SE DA ĆE VAM SE TORTA SVIDJETI!

1 komentar: